Water verwarmen met lucht weegt lichter op het milieu ... én je budget.

Met een Ecodan warmtepomp bespaar je tot 40% op energie, nooit op comfort.


Ecodan is een lucht-water warmtepomp

Met het Ecodan systeem haalt u een ecologisch en economisch systeem in huis zonder in te boeten aan comfort. De warmtepomp plukt energie uit de buitenlucht en geeft deze af aan water. Dat water wordt gebruikt voor uw sanitaire warmwaterbehoeften of voor bijvoorbeeld uw vloerverwarming of bestaande radiatoren.

verder lezen

Ontdek energiezuinige oplossingen voor uw woning tijdens Batibouw 2019!


Het houdt ons vandaag allemaal bezig: energiezuinig bouwen en verbouwen. De huizen van morgen moeten energiezuinig en milieuvriendelijk zijn. Maar dit mag niet ten koste gaan van uw comfort. Het is cruciaal om vanaf de start van uw (ver-)bouwproces hieraan voldoende aandacht te besteden.

Heeft u dus nakende bouw- of verbouw-plannen, kom dan langs op Batibouw. Wij stellen u in Paleis 12 op stand 206 onze oplossingen voor. Op onze stand vindt u heel wat operatieve producten, zodat u deze niet enkel op design, maar ook op comfort kunt beoordelen.

Ons team is er gedurende 10 dagen voor u aanwezig. Kom ze dus bestoken met uw vragen en laat u goed informeren. Ze staan klaar om u te adviseren. We kijken alvast uit naar uw komst!

Duurzaam bouwen of renoveren begint met duurzaam verwarmen


Constante verwarmingscapaciteit tot -15°C

Kostenbesparend

Boiler met capaciteit van 200 l

MELCloud

Energiebesparend en milieuvriendelijk (ErP geoptimaliseerd)

Eenvoudige en ruimtebesparende installatie

Voorlooptemperaturen tot 60° C

SPF 4 (volgens EPB-berekening)

De toekomst vormgeven.


De manier waarop we omgaan met energie verandert. Ook op het gebied van de Europese wetgeving. Met de ErP-richtlijn moeten energiegerelateerde producten (Energy-related Products) uniform worden aangeduid. Ecodan scoort A++ voor het complete systeem.

Lees meer over het energielabel voor warmtepompen

Downloads en praktische informatie


Ecodan brochure

Download hier de Ecodan brochure.

download brochure

Warmtepomp certificaten

De EPB-certificaten download je hier. De karakteristieken zoals beschreven op deze stavingscertificaten kunnen ingegeven worden in de EPB-software, maar bepaald bij de sector verwarming en sanitair warm water (indien van toepassing).

Binnenunits

De hydrobox is voorzien van energiebesparende componenten voor een zo efficiënt mogelijke werking. Bij de cylinder unit zijn deze componenten samen met een boiler in één omkasting geïntegreerd.

alle Ecodan binnenunits

Buitenunits

Ecodan lucht/water warmtepompen van Mitsubishi Electric bestaan altijd uit een binnen- en een buitenunit. Het samenspel tussen de buiten- en de binnenunit kan volgens twee verschillende systeemvarianten.

alle Ecodan buitenunits

Alle voordelen op een rijtje


Het Ecodan warmtepompsysteem is het enige systeem op de markt die geen gebruik maakt van bijverwarming. De CV ketel en gasaansluiting zijn dus overbodig.

Productie van sanitair warm water, verwarmen én zelfs koelen

Voor zowel nieuwbouw als renovatie

Compact, flexibel en gebruiksvriendelijk

Milieuvriendelijk en energiebesparend

Hoe werkt het Ecodan systeem?


De Ecodan systemen bestaan uit buiten- en binnenunits. De toegepaste technieken in de buitenunits garanderen een optimale inzet in zowel monovalente als bivalente configuratie.
Bekijk de video of lees verder.

Op afstand toegang krijgen tot uw klimaatsysteem, in alle veiligheid.

Hoe werkt het?

Beheer uw comfort en energiebesparing via pc, tablet of smartphone.

Ontdek de MELCloud app

x

Kies uw taal / Choisissez votre langue